Kup Teraz

Ostatnio przeglądane

Producenci

Newsletter

Ser Kefalotiri, 300g vacuum

Twardy, żółty ser dojrzewający (ok. 3 miesiace) robiony z mleka z mleka krowiego i koziego o bardzo charakterystycznym, intensywnym, dość pikantnym smaku.

WIęcej informacji

Dodaj Usuń

24,00 zł

Dodaj do listy życzeń

Kefalotiri pochodzi z Grecji. Jest bardzo starym serem, którego receptura produkcji pochodzi jeszcze z czasów ok. 5,5 tysięcy lat p.n.e.

Twardy, żółty ser dojrzewający (ok. 3 miesiace) robiony z mleka z mleka krowiego i koziego o bardzo charakterystycznym,

intensywnym, dość pikantnym smaku. Ser uniwersalny, najczęściej stosowany na kanapki, do posypywania ciepłych dań, wspaniale nadaje się rownież do smazenia i zapiekania. 

W wersji dojrzałej, używany jako parmezan.

 
Podawanie:

Jest podawany jako przystawka do dań, z owocami, warzywami,  na deskę serów może być spożywany także jako przekąska, zarówno na zimno jak i na ciepło. Dodatek do kanapek, warzyw, ciepłych tart, wytrawnych ciast, zapiekanek, farszy.

Ponieważ jest twardym serem może być starty na tarce i podawany z tostami oraz smażony jako oddzielna potrawa. Grecy używają go zamiast sera Parmezan.

Właściciele przedsiębiorstwa Arvaniti Dairy są zdania, że znajomość najnowszych trendów oraz śmiałe spojrzenie w przyszłość to swoiste klucze do sukcesu prowadzonej działalności. Z uwagi na ten fakt, postanowili oni oprzeć swoją firmę na silnych, ponadczasowych fundamentach, jakimi są:

Utrzymanie najwyższej jakości. Szacunek do klienta. Prawdziwa pasja. 

Korzenie naszej firmy sięgają roku 1980. Historia sukcesu przedsiębiorstwa to przede wszystkim stały rozwój zarówno w Grecji jak i poza jej granicami. Pozwoliło to firmie Arvaniti Dairy zająć zaszczytne miejsce pośród światowych potentatów w branży spożywczej. Jakość naszych produktów została nagrodzona złotym medalem na Międzynarodowych Targach Sera. Nagroda ta to wyróżnienie dla greckiego przemysłu mleczarskiego, uznanie najwyższej jakości oferowanych produktów oraz docenienie pasji wkładanej przez wytwórców w swoją pracę.

 

Naszą międzynarodową renomę opieramy na trzech silnych filarach:

  • Szanujemy lokalną tradycję oraz pozostajemy wierni filozofii naszej firmy,
  • Dbamy o utrzymanie rodzinnego charakteru przedsiębiorstwa Arvaniti Dairy – nawet pomimo jego stałego rozwoju,
  • Nasze zakłady przetwórcze zlokalizowaliśmy w sercu greckiego zagłębia mleczarskiego, w otoczeniu grecko-macedońskich pastwisk. 

Arvaniti Dairy przykłada ogromną wagę do stosowanych podczas produkcji sera surowców. Każdego dnia nabywamy od zaufanych lokalnych producentów najlepsze mleko w regionie. Pieczołowicie kontrolujemy także każdą fazę produkcji oraz przetwórstwa stosowanego mleka – począwszy od przeprowadzanych audytów hodowli i żywienia krów mlecznych, na testach jakości produktów końcowych skończywszy. Dzięki temu jesteśmy w stanie zagwarantować naszym klientom ponadprzeciętnie wysoką jakość sprzedawanych towarów.

Przedstawiciele przedsiębiorstwa stale dążą ku osiągnięciu założonego celu. Są oni doskonale zaznajomieni z branżą oraz stosują tradycyjne metody produkcji sera. Arvaniti Dairy dokłada wszelkich starań, by nadać wytwarzanym towarom lokalny charakter. Oferujemy zainteresowanym konsumentom produkty spożywcze o delikatnym, wyjątkowym smaku, który na pewno nigdy nie odejdzie w zapomnienie. Nie ustajemy także w staraniach podtrzymania starożytnej greckiej tradycji produkcji nabiału. 

30 other products in the same category: