Kup Teraz

Ostatnio przeglądane

Producenci

Newsletter

Ser Kefalograviera z Krety, 300g vacuum

Kefalograviera to twardy ser długo dojrzewający (ok. 12-15 miesięcy) z Krety. Do produkcji sera stosuje się TYLKO mleko owcze i kozie. Bardziej wyrazisty, lekko grudkowaty doskonały do win. 

WIęcej informacji

Dodaj Usuń

30,00 zł

Dodaj do listy życzeń

Kefalograviera to twardy ser długo dojrzewający (ok. 12-15 miesięcy) z Krety. Do produkcji sera stosuje się TYLKO mleko owcze i kozie. Bardziej wyrazisty, lekko grudkowaty doskonały do win.

Ser kefalograviera doskonale sprawdza się jako składnik saganaki (zapiekany ser), pieknie rozplywa się przy podgrzewaniu. Pełny aromatu i smaku.

Waga: 300g (vacuum)

Skad: mleko pasteryzowane owcze i kozie, podpuszczka mikrobiologiczna, min.tłuszcz 40%, max. wilgotność 38%

Po otwarciu należy przechowywac w lodówce i spożyc w ciagu 10 dni

Data przydatności do spożycia: 6 miesiecy od daty zakupu

 

Aerakis - mała, lokalna serowarnia wytwarzająca sery w sposób tradycyjny, z siedzibą w Gminie Gortynas na południu Krety. Produkty wytwarzane są wyłącznie z mleka, które zostało zebrane przez hodowców wypasających owce i kozy w górach Asterousia w południowej prefekturze Heraklion. Kreta.

Szczególnie staranne kontrole odbywają się codziennie, potwierdzajace jakość mleka, w ramach monitorowania ELOGAK.

ZAPRASZAMY NA DEGUSTACJĘ SERÓW I INNYCH GRECKICH PRODUKTÓW NA BAZAR OLKUSKA, ul. Olkuska 12, Warszawa

 

30 other products in the same category: