Kup Teraz

Ostatnio przeglądane

Producenci

Newsletter

Tradycyjny Ser Feta PDO Tsantilas 900g

Tradycyjny nabiał przygotowywany przez rdzennych Arwanitów tworzony był na bazie receptur przekazywanych ustnie przez najstarszych członków ich społeczności. Nasza firma do produkcji przysmaków wykorzystuje wyłącznie świeże, tłuste mleko owcze i kozie pozyskiwane od zwierząt wypasanych na bezkresnych łąkach Macedonii. 

WIęcej informacji

Dodaj Usuń

82,00 zł

Dodaj do listy życzeń

Tradycyjny nabiał przygotowywany przez rdzennych Arwanitów tworzony był na bazie receptur przekazywanych ustnie przez najstarszych członków ich społeczności. Nasza firma do produkcji przysmaków wykorzystuje wyłącznie świeże, tłuste mleko owcze i kozie pozyskiwane od zwierząt wypasanych na bezkresnych łąkach Macedonii. Głównym celem naszej działalności jest przybliżenie naszym klientom niezwykłości oryginalnych greckich serów, jak na przykład – Feta Tsantilas.

Tak jak miało to miejsce na wsiach wiele wieków temu, tak i teraz tradycyjna Feta Tsantilas wytwarzana jest w sposób całkowicie naturalny. Pełnię smaku oraz specyficzną ostrość uzyskano poprzez połączenie ze sobą pieczołowicie dobranych rodzajów mleka koziego oraz odcedzenie ich przez Tsantila (rodzaj tradycyjnej tkaniny). Następnie nadmieniony produkt spożywczy dojrzewa aż do osiągnięcia pełni smaku i aromatu. Po zakończeniu rzeczonej procedury możemy naszym klientom zaoferować zdrowy, aromatyczny i smaczny ser stanowiący część greckiej tradycji.

Przedstawiamy Państwu ser produkowany w Grecji przez niemalże 4000 lat.  

• Nie dodawać do sera solanki ani wody. Zawartość soli w serze zgodna jest z tradycyjnym przepisem. Wszelkie dodatki i przyprawy mogą nieodwracalnie zmienić smak sera.  

• Po otwarciu opakowania nie należy wystawiać sera Feta na działanie tlenu. Produkt nie zawiera środków konserwujących, co prowadzić może do jego utleniania.  

• W przypadku, gdy ser ulegnie procesowi utleniania lub częściowo skwaśnieje, należy odciąć wierzchnią jego część. Wewnętrzna warstwa produktu w dalszym ciągu nadawać się będzie do spożycia.

• Feta jest najbardziej aromatyczna po osiągnięciu temperatury pokojowej.  

• Ser spożyć należy w przeciągu 5 dni od otwarcia opakowania. W przypadku, gdy zostanie on owinięty w tkaninę Tupperware można przechowywać go dłużej. W rzeczonej sytuacji należy jednakże regularnie sprawdzać czy nie zachodzi proces utleniania.  

• Ułożyć plasterek sera na chlebie lub dodać do sałatki, jednocześnie ograniczając ilość stosowanej soli.  

• Feta cechuje się wysoką kwasowością oraz niskim indeksem glikemicznym. Należy łączyć ją z potrawami niskotłuszczowymi celem osiągnięcia pełni smaku produktu.

• Produkt nie zawiera laktozy

• Produkt jest całkowicie naturalny - jego głównym składnikiem jest mleko naturalne.

• Brak sztucznych składników konserwujących. Produkt zakonserwowano przy użyciu soli naturalnej.  

 

Feta Arvanitis wyróżniona została wieloma miedzynarodowymi nagrodami za jakość i smak!

Właściciele przedsiębiorstwa Arvaniti Dairy są zdania, że znajomość najnowszych trendów oraz śmiałe spojrzenie w przyszłość to swoiste klucze do sukcesu prowadzonej działalności. Z uwagi na ten fakt, postanowili oni oprzeć swoją firmę na silnych, ponadczasowych fundamentach, jakimi są:

Utrzymanie najwyższej jakości. Szacunek do klienta. Prawdziwa pasja. 

Korzenie naszej firmy sięgają roku 1980. Historia sukcesu przedsiębiorstwa to przede wszystkim stały rozwój zarówno w Grecji jak i poza jej granicami. Pozwoliło to firmie Arvaniti Dairy zająć zaszczytne miejsce pośród światowych potentatów w branży spożywczej. Jakość naszych produktów została nagrodzona złotym medalem na Międzynarodowych Targach Sera. Nagroda ta to wyróżnienie dla greckiego przemysłu mleczarskiego, uznanie najwyższej jakości oferowanych produktów oraz docenienie pasji wkładanej przez wytwórców w swoją pracę.

Naszą międzynarodową renomę opieramy na trzech silnych filarach:

  • Szanujemy lokalną tradycję oraz pozostajemy wierni filozofii naszej firmy,
  • Dbamy o utrzymanie rodzinnego charakteru przedsiębiorstwa Arvaniti Dairy – nawet pomimo jego stałego rozwoju,
  • Nasze zakłady przetwórcze zlokalizowaliśmy w sercu greckiego zagłębia mleczarskiego, w otoczeniu grecko-macedońskich pastwisk. 

Arvaniti Dairy przykłada ogromną wagę do stosowanych podczas produkcji sera surowców. Każdego dnia nabywamy od zaufanych lokalnych producentów najlepsze mleko w regionie. Pieczołowicie kontrolujemy także każdą fazę produkcji oraz przetwórstwa stosowanego mleka – począwszy od przeprowadzanych audytów hodowli i żywienia krów mlecznych, na testach jakości produktów końcowych skończywszy. Dzięki temu jesteśmy w stanie zagwarantować naszym klientom ponadprzeciętnie wysoką jakość sprzedawanych towarów.

Przedstawiciele przedsiębiorstwa stale dążą ku osiągnięciu założonego celu. Są oni doskonale zaznajomieni z branżą oraz stosują tradycyjne metody produkcji sera. Arvaniti Dairy dokłada wszelkich starań, by nadać wytwarzanym towarom lokalny charakter. Oferujemy zainteresowanym konsumentom produkty spożywcze o delikatnym, wyjątkowym smaku, który na pewno nigdy nie odejdzie w zapomnienie. Nie ustajemy także w staraniach podtrzymania starożytnej greckiej tradycji produkcji nabiału. 

15 other products in the same category: